Els colors influeixen en la decisió de compra

Els colors influeixen en la decisió de compra

Amb la finalitat d’atreure més clients en el seu negoci i fomentar la compra, existeixen molts factors que han de tenir-se en compte. Anteriorment hem parlat de la il·luminació com una eina de màrqueting eficient, però avui tractarem un altre factor essencial: els colors.

 

Molts estudis coincideixen en el mateix punt, per a gairebé el 85% dels consumidors els colors afecten durant el moment de realitzar una compra. En el llibre de Jean-Gabriel Causse, «El sorprenent poder dels colors», ens adonem de la força d’influència que posseeixen els colors en els nostres comportaments. Causen reaccions cognitives i emocionals en els mateixos clients.

 

Centrant-nos en aquesta qüestió, anem a definir els tons que millor s’adapten al seu negoci, així com el comportament causat en els seus clients.

 

Els colors freds actuen com relaxants. Els clients tenen un temps de reflexió superior en les botigues decorades amb aquests colors, la qual cosa es tradueix en un augment de la durada en el local així com també de la quantitat de compra.

 

 

Els tons més foscos afectaran als seus clients d’una manera diferent. Els tranquil·litzen, i són una garantia de qualitat. Utilitzats sàviament, creen una relació de confiança entre el seu client i negoci.

 

 

Els colors més “flaix”, com és el cas del vermell, arribaran a crear emocions en els seus clients. Un símbol d’amor i passió, que li permet construir la lleialtat del client mitjançant la creació d’una relació de confiança. El groc és un color alegre que li permetrà atreure fàcilment l’atenció dels consumidors, però cal anar amb compte i no abusar d’aquests últims.

 

 

Una bona decoració per als seus clients, on els colors han estat seleccionats sobre la base del seu objectiu i els seus productes, serà una eina essencial de màrqueting per augmentar les seves vendes. L’objectiu és crear i mantenir una excel·lent relació amb els seus clients, que òbviament depèn de la qualitat dels seus productes i serveis, però també del disseny i la decoració de la seva tenda.